In Texas, apa menajera va fi transformata in apa potabila

  0
  367
  În Texas, apa menajeră va fi transformată în apă potabilă
  In Texas, apa menajera va fi transformata in apa potabila

  Pentru ca in Texas e mult mai usor sa gasesti petrol, decat apa potabila, cateva orase din stat vor pune in aplicare un plan care acum cateva decenii parea absurd: vor transforma apa menajera in apa potabila.

  Locuitorii oraselor Big Spring, Midland, Odessa si Stanton din Texas vor recicla apa folosita iar un sistem de filtrare o va purifica pentru a o transforma in apa potabila, informeaza AP.

  Cum apa menajera inseamna si apa de la toaleta, produsa numai Big Spring de 27.000 de persoane, oficialii au mult de munca pana sa inlature dubiile locuitorilor cum ca ar putea bea urina vecinului.

  „Orice apa este buna pentru reciclat, din punctul meu de vedere”, a spus primarul din Big Spring.

  Filtre similare sunt folosite de ani de zile Tucson, Arizona, anumite parti ale Californiei, dar si in alte tari. Expertii prezic ca si alte orase americane vor adopta aceasta metoda, dat fiind numarul in crestere al populatiei si dar si seceta.

  Noul sistem ar putea imbunatati, de fapt, gustul de apa din regiune prin eliminarea mineralelor si a sarurilor, care ii confera un gust sarat distinctiv.

  Ani de zile NASA a incercat sa creeze echipamente care ar permite astronautilor sa recicleze apa menajera pentru a o putea folosi la baut, gatit si imbaiat. Sistemul a fost utilizat in statia spatiala la sfarsitul anului 2008, si a durat mai multe luni pentru a efectua toate testele – in orbita si pe teren – pentru a se asigura ca apa poate fi consumata.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.