Inainte de Sarbatori, Garda de Mediu a impartit amenzi cu nemiluita

Inainte de Sarbatori, Garda de Mediu a impartit amenzi cu nemiluita

Chiar daca este perioada Sarbatorilor de iarna, comisarii de mediu gorjeni si-au continuat actiunile de verificare, acestea din urma lasandu-se cu nereguli, fapt ce a dus la aplicarea a numeroase sanctiuni.

Comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Gorj au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 de lei firmei SC Indipet Trans SRL, societate cu profil de transport deseuri periculoase, amendarea facandu-se conform HG 1061/2008. “Am amendat aceasta firma care are sediul la Novaci deoarece in urma unui control am descoperit ca patronul nu detinea formularul pentru aprobarea transportului de deseuri periculoase, astfel ca nu exista nici un program al curselor”, a declarat Simona Cornea, comisar al Garzii de Mediu Gorj.

O alta amenda in valoare de 20.000 de lei a fost aplicata Carierei Meri de pe Defileul Jiului, pentru abandonarea de deseuri. Conform Simonei Cornea, angajatii carierei dadusera drumul pe Jiu la suspensii, astfel ca s-a facut amendarea in baza OUG 78/2000.

Amendata a fost si SC Multisoft SRL, punct de lucru Targu-Carbunesti, firma cu sediul in Targu-Jiu, si care are ca profil de activitate extractia pietrisului si a nisipului.

Oamenii legii au aplicat acestei firme o sanctiune contraventionala in valoare de 60.000 de lei deoarece nu detinea autorizatie de mediu.

Ranca, obiectivul comisarilor de mediu

Si CEZ Distributie Craiova, punctul de lucru din Motru a primit o amenda din partea comisarilor de mediu gorjeni in valoare de 20.000 de lei pentru abandonarea de deseuri rezultate in urma lucrarilor produse la instalatiile electrice.

O sanctiune mai mare a fost aplicata firmei SC Lavistar 2007 SRL, cu sediul in judetul Arges. “Amenda data de comisarii Garzii de Mediu Gorj a fost in valoare de 50.000 de lei, iar motivul sanctionarii a fost poluarea cu 35 de tone de titei. Petrolul s-a revarsat pe terenul din localitatea Vladimir cand muncitorii, in timp ce lucrau, au agatat din greseala un colector care a dus la devarsarea titeiului”, a declarat Simona Cornea, comisar Garda de Mediu Gorj.

In urmatoarea perioada, in atentia comisarilor de mediu gorjeni este statiunea montana Ranca, ce va fi mereu monitorizata cel putin pana la finalul sezonului rece. Monitorizarea va fi in special pe deseuri si autorizatii de mediu. De asemenea, de la mijlocul lunii ianuarie, comisarii vor demara controalele planificate si vor raspunde tuturor sesizarilor venite din judet.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente