Incendiile si inundatiile tin in alerta autoritatile din Statele Unite

0
239

Cele cateva sute de incendii din nordul Californiei sunt cu greu stapanite de pompieri, care au ordonat evacuarea de urgenta a sute de oameni. In acelasi timp in zona central-vestica, locuitorii mai multor orase si-au parasit casele de teama inundatiilor.

Pompierii se lupta cu flacarile in California de aproape o saptamana. Cele mai multe dintre ele au izbucnit in timpul unor furtuni, din cauza fulgerelor care au aprins vegetatia foarte uscata.

Sambata, presedintele Bush a declarat stare de urgenta in California si a cerut interventia Departamentului pentru Siguranta Nationala.

Aproape 20.000 de pomperi, ajutati de 1700 de autospeciale si buldozere, incearca in prezent sa previna raspandirea flacarilor. Zeci de case au fost deja arse din temelii in timp ce alte cateva sute de proprietati sunt amenintate.

La polul opus, locuitorii din Illinois si Missouri si-au parasit casele dupa revarsarea fluviului Mississippi.

Strazi intregi au fost inundate, dar in ciuda avertismentelor emise de autoritati, unii proprietari au refuzat sa plece.

Meteorologii nu au vesti bune pentru zilele urmatoare. Pentru California se anunta vreme si mai calda, noi furtuni si descarcari electrice, in timp ce in partea central-vestica a Statelor Unite, vor continua ploile torentiale.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.