SOLUL MARTIAN POATE INTRETINE VIATA

0
240

Solul martian pare sa contina suficiente substante nutritive pentru a intretine viata, sustin cercetatorii NASA. O serie de analize preliminare realizate pe mostre de sol demonstreaza ca acesta este mai alcalin decat s-ar fi asteptat specialistii. Recenta descoperire creste sperantele ca planeta Marte ar putea avea conditii favorabile vietii.

Desi admite ca sunt necesare teste suplimentare pentru a da un verdict definitiv, Sam Kounaves, coordonatorul echipei de chimisti care cerceteaza datele furnizate de naveta Phoenix, sustine ca solul martian este „foarte prietenos si nu contine nimic care sa fie atat de toxic”. „Este tipul de sol pe care al-ati putea avea in gradina din spatele casei. Ati putea creste asparagus”, a adaugat el. Solul contine urme de magneziu, sodiu, potasiu si alte elemente.

Analiza a fost facuta pe o mostra de un centimetru patrat prelevata de la o adancime de 2,5 cm sub suprafata martiana. In urma cu o saptamana cercetatorii au confirmat existenta ghetii pe Planeta Rosie, dar nu au detectat pana acum prezenta carbonului organic, element considerat esential pentru intretinerea vietii.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.