Incepe reamenajarea Parcului Izvor

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) din Primaria Capitalei va demara saptamana aceasta actiunile de refacere a materialului dendrologic afectat in timpul concertelor sustinute in ultima perioada in Parcul Izvor, informeaza Agerpres.reamenajare

Directorul general ALPAB, Radu Popa, a spus ca nu s-a putut interveni dupa concertul Madonnei deoarece, in acest weekend, terenul din parc a fost inchiriat de municipalitate pentru alt festival muzical.

„Noi ne dorim sa le oferim bucurestenilor activitati cultural-artistice in oras, ca sa nu stea tristi in casa si sa se uite la televizor. Spectacolul Madonnei a fost dorit de foarte multi dintre noi, la fel ca si cel din acest weekend. Spatiul verde se va reface in cateva zile. Terenul nu este distrus. Vom pune gazon nou in toate zonele distruse, a precizat Popa.

Potrivit acestuia, din inchirierea Parcului Izvor pentru concertul Madonnei, municipalitatea a incasat peste 100.000 de lei, iar refacerea zonei verzi se va realiza prin noi plantari, care nu costa mai mult decat incasarile. Organizatiile neguvernamentale de mediu sustin ca gazonul din Parcul Izvor a fost distrus aproape in totalitate de cei care au participat la concerte.

Reprezentantii ONG-urilor sunt nemultumiti ca mediul natural din Parcul Izvor a fost deteriorat si acuza autoritatile care nu ar fi trebuit sa dea aprobare pentru organizarea concertului Madonnei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *