Mii de oameni s-au indreptat miercuri spre centrul Londrei pentru a protesta fata de summit-ul G-20 care se desfasoara in capitala Marii Britanii.
proteste
Unii protestatari au incercat chiar sa patrunda in Banca Angliei in aceasta zi pe care demonstrantii au numit-o “Financial Fools Day” – “Ziua Financiara a Pacalelilor”, relateaza AP. In timp ce se impingeau in baricadele politiei din fata Bancii Angliei, protestatarii strigau “Banii nostri sunt cei pe care i-ati furat”. Incercand sa tina situatia sub control, mai multe elicoptere au survolat Londra si sute de politisti au fost trimisi la fata locului. “Aceasta va fi una dintre cele mai mari, mai pline de provocari si mai complicate operatiuni pe care le-am desfasurat vreodata”, a marturisit comandantul de politie Simon O’Brien, citat de Reuters. Mai multe strazi au fost inchise si bancile si-au luat masuri suplimentare de siguranta. Unii bancheri au renuntat la costumele lor impecabile in favoarea blugilor pentru a evita astfel sa devina potentiale tinte ale furiei demonstrantilor. Pana acum au fost arestate sase persoane.

Demonstratiile din capitala Marii Britanii, care urmeaza sa dureze doua zile, au fost anuntate inca in urma cu cateva saptamani de membrii gruparilor radicale si cei ai organizatiilor ecologiste. Oamenii sunt nemultumiti ca derapajele din sistemul finaciar au provocat criza care i-a lasat someri pe multi. Ei vor sa ceara intre altele locuri de munca decente, eradicarea saraciei globale, dar si o economie care sa repecte mediul.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here