Numarul actual al reglementarilor privind taxele, tarifele si contributiile de mediu va fi redus cu aproape 60%, pana la 42, si unele tarife vor fi redimensionate, a declarat miercuri ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
tarife de mediu
“Din cele peste 400 de taxe platite in Romania, 102 sunt la noi. Vrem sa le reducem pe unele, mai ales ca am identificat cateva care sunt dublate, iar pe altele sa le comasam. Reducerea numarului de taxe nu inseamna insa renuntarea la avizele de mediu, care sunt foarte importante”, a mai spus Nemirschi, potrivit NewsIn.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta, a explicat ca numarul mare de taxe are la baza diverse acte normative defalcate, fiecare autoritate de mediu ocupandu-se de anumite tarife pentru diferite servicii – de gospodarire, de apa, de salubritate etc. El a precizat ca se urmareste comasarea numarului de hotarari date pentru acestea, dar si renuntarea la cele care reglementeaza acelasi lucru de doua ori. “Noi nu percepem taxe ca alte ministere. Este vorba de tarife pentru diverse servicii prestate. Fiecare autoritate s-a ocupat de anumite tarife si de aceea au aparut atat de multe. Ministerul Mediului le va reduce si va redimensiona cuantumul unora dintre ele”, a declarat Nacuta.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here