Industria, mai importanta decat mediul

  0
  509

  Guvernul roman a decis, impreuna cu alte cinci state membre ale Uniunii Europene, sa blocheze pachetul de modificari ale legislatiei de protectia mediului propus de Comisia Europeana.
  industrie
  Decizia celor sapte tari vine ca urmare a nevoii de a negocia conditii mai avantajoase pentru companiile din industria locala. Astfel, alaturi de Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Polonia si Grecia, statul roman va solicita noi dezbateri asupra modificarilor care trebuie aduse legislatiei de combatere a schimbarilor climatice, potrivit oficialilor polonezi.

  Planul Comisiei Europene presupune reducerea emisiilor poluante cu o cincime fata de 1990, pana in 2020, iar cea mai importanta masura implica introducerea unui sistem de licitatii deschise pentru acordarea de certificate de emisii de dioxid de carbon catre companiile din energie, incepand cu 2013, respectiv industrie, incepand cu 2020.

  Sustinerea companiilor

  Cele sase state considera ca producatorii locali de energie nu vor avea suficiente fonduri pentu a concura cu giganti precum grupul german E.ON pe piata libera a certificatelor de emisii.

  Romania si celelalte state din grupul minoritar nu sunt singurele voci care se opun introducerii acestui sistem, aceleasi argumente fiind aduse si de principalele confederatii patronale din industria siderurgica europeana.

  In prezent, industriile primesc gratuit o cantitate prestabilita de certificate verzi, insa trebuie sa participe la licitatii pe piata libera daca depasesc cota de emisii poluante.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.