Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe

Laptele degresat, un aliment complet

Laptele degresat este un produs natural bogat in aminoacizi, in lactoza, in vitaminele A, B2 si D si in minerale (calciu si potasiu, in special). Datorita acestor elemente, laptele regleaza tensiunea arteriala, sporeste rezistenta la efort, combate stresul si protejeaza organismul de infectii. „Laptele este un remediu pentru o multime de afectiuni, printre care cele…

Citește mai departe

Uleiul de masline regenereaza pielea

Persoanelor cu ten uscat li se recomanda cremele pe baza de ulei de masline, pentru ca acesta ajuta la hidratare si mentine pielea elastica Uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, si in special pielii, dupa cum afirma specialistii in cosmetica. Potrivit acestora, uleiul de masline curata si inmoaie pielea, o hidrateaza si…

Citește mai departe

Mancare preparata cu produse expirate de doi ani

Miros de mucegai in camere, produse insuficiente si mancare facuta cu alimente expirate chiar si de doi ani au fost principalele nereguli gasite de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) la un control facut recent. Au fost verificate unitatile de cazare turistica si produsele alimentare specifice Sarbatorii Pascale. „Recomand turistilor sa acorde atentie spatiilor…

Citește mai departe

Terapeutica: Gutuia, remediu pentru afectiunile cronice

Datorita substantelor active importante pe care le contine – hidrati de carbon, provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, precum si minerale – gutuia are proprietati terapeutice valoroase: este astringenta, emolienta, digestiva, tonica si expectoranta. Din fructele ajunse la maturitate, bine coapte, putem prepara tonice pentru afectiuni digestive sau respiratorii. Gutuia stimuleaza pofta…

Citește mai departe

Branza de vaci este mai hranitoare decat iaurtul

Branza de vaci este mai hranitoare decat iaurtul, avand un continut de proteine mai ridicat, insa iaurtul contine mai putina lactoza, reprezentand un avantaj pentru cei care sufera de intoleranta la aceasta substanta, potrivit linternaute.com. Potrivit specialistului in nutritie Caroline Le Marchand-Duros, ambele produse contin multa apa, in proportie de 80% – 85%, proteine animale…

Citește mai departe