Laptele degresat, un aliment complet

Laptele degresat este un produs natural bogat in aminoacizi, in lactoza, in vitaminele A, B2 si D si in minerale (calciu si potasiu, in special). Datorita acestor elemente, laptele regleaza tensiunea arteriala, sporeste rezistenta la efort, combate stresul si protejeaza organismul de infectii.lapte degresat

„Laptele este un remediu pentru o multime de afectiuni, printre care cele cardiace, renale, ulcerele gastrice si duodenale, virozele respiratorii si diabetul zaharat”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, competente in fitoterapie si nutritie.

Reteta saptamanii: Cascavalul de casa
Timp de preparare: 45 de minute
Calorii: 60/portia
Ingrediente:1 kg lapte, 1kg branza proaspata de vaci, 200 g telemea putin sarata, 1 ou, un pachet de unt, un varf de cutit de bicarbonat, o lingurita de chimen si o lingurita de pudra de menta.
Preparare: Puneti in laptele fierbinte branza de vaci si telemeaua data pe razatoare, amestecati-le foarte bine cu o lingura de lemn, apoi lasati-le sa se scurga intr-un tifon. Separat, lasati untul sa se topeasca intr-un vas, pe aragaz, adaugand branza care s-a scurs, oul batut spuma, bicarbonatul si mirodeniile. Amestecati pana cand compozitia devine consistenta ca un aluat. Cand se desprinde de pe vas turnati-o intr-un castron. Dupa ce s-a racit, puneti-o la frigider.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *