Un proiect finantat de UE a permis obtinerea primului kerosen “solar”

Un proiect de cercetare finantat de UE, denumit SOLAR-JET, a permis obtinerea, in premiera la nivel mondial, a unui combustibil “solar” pentru aeronave pe baza de apa si dioxid de carbon (CO2). Cercetatorii au evidentiat pentru prima data cu succes intregul lant de productie a kerosenului regenerabil, utilizand lumina concentrata ca sursa de energie cu temperatura…

Citește mai departe

Fabricile de ciment din Romania pot avea rol depoluator prin co-procesarea deseurilor

Fabricile de ciment din Romania, pot avea rol depoluator prin co-procesarea deseurilor, adica prin inlocuirea, in procesele industriale, a materiilor prime si a combustibililor primari cu deseuri corespunzatoare. Astfel, fabricile de ciment din Romania asigura un parteneriat in gestionarea deseurilor. „Nu numai ca nu poluam, asa cum o faceam inainte de 89, dar am devenit…

Citește mai departe

Biotehnologia protectiei mediului, combustibilii alternativi

   Conform definitiilor recente, biotehnologia reprezinta:    1.o stiinta care studiaza procesele de bioproductie bazate, preponderent, pe activitatea microorganismelor si a principalelor componente ale acestora, precum si pe utilizarea celulelor si tesuturilor apartinand organsmelor superioare   2. o stiinta multidisciplinara care integreaza cunostintelor de microbiologie, biochimie, biologie moleculara etc., cu scopul bine determinat de a…

Citește mai departe

Cine conduce eliberarea de petrol

Protejeaza autocratii bogati, otraveste mediul inconjurator si alimenteaza conflicte internationale. Dar nu falsa amenintare a lipsei petrolului sau aparitia axei de energie asiatice va convinge lumea sa renunte intr-un final la petrol. O revolutie auto cu centre in Silicon Valley si Shang-hai poate pune capat dependentei definitorii a acestei epoci.

Citește mai departe