Unificarea spa?iului aerian european, r?spuns pentru problemele de mediu ?i infrastructur?

Unificarea spatiului aerian european, raspuns pentru problemele de mediu si infrastructura

Protectia mediului, drepturile pasagerilor si infrastructura sunt domeniile in care tarile din Europa de Est ar putea inova, prin parteneriate incheiate de guverne cu industria aviatiei, considera directorul general al Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), Tony Tyler. „Conectivitatea aviatica joaca un rol extrem de important in succesul economiilor est-europene, dar, pentru a solidifica beneficiile…

Citește mai departe

Bilete de avion pentru specialistii de mediu ai Administratiai Biosferei Delta Dunarii

In cursul zilei de ieri conducerea Administratiai Biosferei Delta Dunarii a demarat procedurile pentru licitatia privind achizitionarea de bilete de transport aerian pentru personalul ARBDD (in perioada martie 2012 – martie 2014). Pentru aceste servicii de transport aerian de pasageri (bilete de avion), care ar urma sa asigure deplasarile dinspre sau spre Romania a personalului…

Citește mai departe

Plantele necomestibile si rumegusul devin combustibil pentru aeronave

Biocarburantii obtinuti din plante necomestibile si deseuri organice alimenteaza cu succes aeronavele, dupa ce companiile de transport aerian au obtinut acordul final din partea unei agentii americane de standardizare privind alimentarea aeronavelor, potrivit Bloomberg. Acest lucru nu inseamna eliminarea kerosenului, numai ca decizia publicata de ASTN International din SUA permite transportatorilor aviatici sa utilizeze combustibili…

Citește mai departe
Unificarea spa?iului aerian european, r?spuns pentru problemele de mediu ?i infrastructur?

Avioane alimentate cu deseuri si alge

Alimentarea avioanelor cu biocombustibil a primit unda verde din partea Asociatiei de Transport Aerian (ATA) din SUA, ceea ce le va permite companiilor aeriene sa-si reduca costurile. Acest aspect s-ar putea reflecta si in pretul biletelor de avion. ATA a aprobat utilizarea unui amestec de combustibil, care poate contine pana la 50% deseuri organice, alege…

Citește mai departe

CE vrea sa reduca emisiile vapoarelor cu 20% si pe cele ale avioanelor cu 10% pana in 2020

Uniunea Europeana (UE) si-a fixat doua noi obiective dificile pentru negocierile mondiale despre schimbarile climatice, respectiv diminuarea cu 10% a emisiilor companiilor aeriene si cu 20% a celor ale vapoarelor pana in 2020, dar proiectul nu a reusit sa castige unanimitate, potrivit AFP. „Trebuie reorganizate sectoarele transporturilor maritim si aerian”, a declarat luni presedintele CE,…

Citește mai departe

Transport aerian mai curat in UE

Ministrii mediului din 27 de tari membre ale Uniunii Europene au adoptat directiva ce prevede includerea aviatiei in sistemul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. La fel ca industria producatoatoare de energie, industria siderurugica, industriile sticlei, cimentului, ceramicii si caramizii, companiile aeriene vor reduce emisiile de CO2. Proiectul face referire atat…

Citește mai departe

Emisiile de CO2 provenite de la avioane – in atentia Parlamentului European

Parlamentul a aprobat la Strasbourg includerea activitatilor de transport aerian in sistemul de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de sera in cadrul Comunitatii. Parlamentul exclude posibilitatea unor derogari pentru zborurile de Stat, insa cere unele derogari pentru zborurile militare. O gestionare a traficului aerian mai eficienta poate conduce la diminuarea consumului…

Citește mai departe