Informeaza-te inainte de a intra la apa

poluarea apeiProiectul “INFORMEAZA-TE INAINTE DE A INTRA LA APA” initiat de ONG MARE NOSTRUM debuteaza in data de 4 iulie 2009. In perioada iulie – septembrie 2009, voluntarii MARE NOSTRUM vor distribui materiale cu privire la calitatea apei de imbaiere pentru a informa publicul larg. “INFORMEAZA-TE INAINTE DE A INTRA LA APA” este realizat in parteneriat cu Directiei pentru Sanatate Publica Constanta, Directiei Apelor Dobrogea Litoral, precum si Institutul National pentru Cercetari si Dezvoltare Marina.

Proiectul initiat de MARE NOSTRUM si sustinut de Petrom pune accent pe urmatoartele aspecte:
– importanta prelevarii probelor de apa si modul in care se realizeaza acestea;
– responsabilizarea institutiilor cu atributii in procesul de monitorizare al calitatii apelor de imbaiere;
– importanta informarii corecte a publicului larg in ceea ce priveste calitatea apei de imbaiere;
– dezvoltarea metodelor de imbunatatire ale campaniei de informare si a reactiilor turistilor la informatiile prezentate.

“Proiectul vine in intampinarea unei informari corecte a turistilor cu privire la calitatea apei de imbaiere. De altfel, aceasta idee constituie si una din premisele de la care am pornit in a contura proiectul in sine. Consideram ca implicarea autoritatilor locale este necesara pentru a ne asigura ca informarea turistilor este realizata in timp real, a declarat Mariana Moldoveanu, coordonatorul proiectului MARE NOSTRUM.

Mai exact, potrivit directivei 76/160/EEC, Legii apelor 107/1996 si HG 88 /2004, responsabilitatea pentru evaluarea calitatii apelor de imbaiere in timpul sezonului estival apartine Directiei pentru Sanatate Publica Constanta, Directiei Apelor Dobrogea Litoral, precum si Institutului National pentru Cercetari si Dezvoltare Marina.

La finalul proiectului va fi elaborata o strategie de informare a publicului cu privire la calitatea apei de imbaiere. Aceasta strategie va fi depusa in fata autoritatilor responsabile, pentru a sta la baza campaniei de anul viitor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente