Inghetata light – este si gustul la fel de “light”?

italian_ice_cream__by_toxiccatnip.jpgA venit vara si tuturor ne fac cu ochiul inghetatele frumos impachetate din magazine. Insa dupa o privire aruncata pe furis in oglinda, tindem sa optam pentru o inghetata putin mai “light”. 

Sa alegi o inghetata “light” in locul uneia obisnuite poate reprezenta un efort extraordinar. Daca are putine grasimi, atunci inseamna ca trebuie ca si gustul sa fie mai putin placut, nu? In continuare puteti vedea ce spun rezultatele testelor efectuate de specialistii in domeniu.

Gustul

Credeti sau nu, cercetatorii au descoperit ca versiunile light ale inghetatelor lor preferate au un gust la fel de bun, daca nu chiar mai bun decat originalul. Care sunt cele mai bune inghetate light? Cu siguranta Haagen-Daz, Edy”s & Breyers si Ben & Jerry”s.

Probabil ca aceasta nu este nicio surpriza. Toate acese companii produc, in mod normal, inghetata de o foarte buna calitate, asa ca era de asteptat sa produca si o inghetata light la fel de gustoasa.

Caloriile si grasimile

Asadar, daca aceste inghetate au un gust atat de mirific, sunt ele cu adevarat bune pentru sanatatea noastra? Depinde! Se pare ca versiunile light ale Haagen-Dazs si Ben & Jerry’s ar avea chiar mai multe calorii si mai mult zahar decat variantele originale ale lor.

Pentru a fi considerata o inghetata “light”, aceasta ar trebui, in mod normal, sa aiba doar 1/3 din caloriile inghetatei obisnuite, precum si numai o jumatate din cantitatea de grasimi continuta de aceasta. Haagen-Dazs si Ben & Jerry’s satisfac aceste cerinte, insa daca va doriti cu adevarat sa reduceti cantitatea de calorii pe care o ingerati zilnic, este de preferat sa va orientati inspre Edy’s & Breyers.

Cum stam cu pretul?

Deci … toate inghetatele au un gust minunat, dar cum stam cu pretul? Cu siguranta i s-a fixat un pret extraordinar de mare, pentru simplul fapt ca este “sanatoasa” si “buna pentru tine”! Si de aceasta data, daca va axati pe inghetata Edy’s & Breyers, veti primi aceeasi cantitate de inghetata la doar o jumatate din costul obisnuit..

Concluzia?

Toate tipurile de inghetata “light” au un gust minunat, dar daca doriti sa scapati de calorii si de grasimi, in timp ce va pastrati banutii in buzunar, sfatul nostru este sa cumparati Edy’s & Breyers. Nu, aceasta nu este publicitate pentru firma in cauza.

Sursa: www.consumersavvytips.org

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente