Ingrijorare pentru baimareni

Articolul din „Adevarul” de vineri a fost citit cu interes de locuitorii municipiului Baia Mare, dar si de autoritati. Preocuparea pentru poluare este aici aproape istorica. Seful Autoritatii de Sanatate Publica, medicul Alexandru Ilies, ne-a declarat ca a fost numit recent in aceasta functie.

In urma materialului din ziar, Ilies a dispus compartimentului de mediu un raport cuprinzator, care ne va fi furnizat in decursul acestei saptamani. Vor fi analizate si masurile care se impun in acest caz. Un raport ne va transmite si seful Agentiei Judetene de Mediu Maramures, Viorel Iancu, la inceputul saptamanii. Acesta ne-a declarat deocamdata doar ca nu contesta valorile publicate de „Adevarul”.

Situatia este ingrijoratoare, deoarece de pe piata locala se aprovizioneaza cetatenii cu legume si fructe, produse de cei aproape 2.000 de fermieri din cele 10 localitati apropiate, care,- in opinia sefului Directiei Agricole, Virgil Tantas, se afla in zonele susceptibile a fi poluate.

Din acestia, potrivit reprezentantului Primariei Baia Mare, Paul Pece, in municipiu sunt autorizate sa produca si sa comercializeze aproape 50 de persoane care cultiva legume si fructe.

In materialul informativ primit de la Primaria Municipiului Baia Mare, se spune ca primarul Cristian Anghel urmareste evolutia calitatii factorilor de mediu, cum rezulta din rapoartele de specialitate ale institutiilor competente, si este preocupat de impactul activitatilor economice asupra starii de sanatate a populatiei.

Administratia locala a initiat o dezbatere privind protectia mediului pentru informarea cetatenilor. Mu–ni–ci-palitatea are in deru-lare si alte proiecte ecologice, precum salvarea castanului comestibil, crearea unei zone verzi in cartierul Ferneziu, zona apropiata si poluata de Romplumb.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente