Initiativa – Liceenii promoveaza Harta Verde

Asociatia Culturala Goodartofnoon dezvolta dinamic Harta Verde a Bucurestiului, ajungind in faza de proiect-pilot al componentei educationale.
harta verde
Harta Verde a Bucurestiului isi propune sa devina un ghid al Bucurestiului ce promoveaza un mod de viata durabil, identificind resurse naturale, culturale si sociale. Aceasta initiativa urmareste responsabilizarea cetatenilor si a autoritatilor locale in vederea dezvoltarii unui oras civilizat. Totodata, Harta Verde promoveaza Bucurestiul ca o destinatie agreabila pentru turistii care il viziteaza.

PROPUNERI SI SOLUTII. Elevi din licee de prestigiu precum Colegiul National “Sf. Sava”, “Gheorghe Lazar” din Bucuresti sau “I.C. Bratianu” din Pitesti alaturi de Asociatia Culturala Goodartofnoon si partenerii proiectului Harta Verde vor realiza o analiza a resurselor durabile pentru mai multe zone ale Capitalei, vor crea harti tematice pentru aceste zone, urmate de propuneri si solutii pentru diferite probleme identificate. Astfel, liceenii vor acumula cunostinte despre modul de derulare a unui proiect sau folosirea unor sisteme de cartografiere.

Etapa educationala a proiectului se desfasoara sub emblema GIS Day, o initiativa demarata la nivel mondial a National Geographic Society. In acest an GIS Day va avea loc la data de 19 noiembrie.

Asociatia Culturala Goodartofnoon a inceput promovarea proiectului Harta Verde in licee in luna iunie 2008, elevii dind dovada de mult entuziasm, hotariti sa imbine zilele de vacanta cu zile de “munca”, intilnindu-se uneori dimineata la 7 pentru a demara investigatiile pe teren, ale caror rezultate vor fi decisive in redactarea proiectelor finale.

Liceenii au fost impartiti pe grupe, fiecare grupa stabilindu-si propriul proiect. Au urmat cursuri in cadrul unor traininguri sustinute de partenerii proiectului: cursuri GIS, de operare pe calculator in vederea intocmirii de harti, sustinute de ESRI, cursuri de advertising sustinute de Grey, cursuri de relatii publice sustinute de Mercury 360. Institutii de prestigiu precum Muzeul Municipiului Bucuresti, Societatea Ornitologica Romana si organizatii nonguvernamentale ca Asociatia Bate Saua i-au ajutat in munca de documentare. Au invatat cum se lucreaza in echipa, cum trebuie elaborata strategia unui proiect, cum trebuie structurat un plan de lucru. Echipa Jurnalul National ii va invata cum sa structureze si cum sa redacteze un articol sau un comunicat de presa in vederea prezentarii unui proiect.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentMures – Bloc cu energie verde
Articolul următorAutostrada de rezervatie

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente