Inlocuirea podului de pontoane cu un pod rutier nu le surade ecologistilor oradeni

Reprezentantii Centrului Regional de Supraveghere Ecologica, si-au expus nemultumirea fata de faptul ca nu au fost consultati de Directia Tehnica inainte de a anunta public intentia Primariei de a construi un pod rutier in locul celui de pontoane. Mai mult, ecologistii spun ca nu au primit proiectul, pentru a-l studia, nici macar in al unsprezecelea ceas.pod pontoane

Mihai Togor, presedintele CRSE, alaturi de liderii ONG-urilor locale si-au exprimat astazi nemultumirea cu privire la poriectele celor doua poduri rutiere pe care municipalitatea vrea sa le demareze in acest an. “Nu am fost consultati in legatura cu acest proiect. Nici macar nu l-am vazut pana la aceasta ora, desi anuntul unei dezabteri publice a fost facut deja”, spune Togor. Liderul CRSE explica unghiul din care ar trebui studiat de ecologisti un astfel de proiect. ” Trebuie sa ne gandim cat este de util oradenilor sa aiba un pod rutier in locul podului de pontoane. Nu exista nici un dubiu ca mediul va fi afectat. Important este daca merita sau nu”, explica Togor. Pentru a se convinge de utilitatea podului, ecologistii vor cere date concrete. “Vrem un studiu de fezabilitate din care sa aflam cate masini sunt in trafic pe podul Decebal, cel care ar trebui eliberat odata cu noua construtie”, spune Paul Iacobas. Din pacate, iubitorii de mediu vor avea parte de lamuriri abia in dezbaterea public de joi, 18 martie. Adica exact cand au fost chemati sa-si spuna punctul de vedere. “Nu se poate sa fim chemati pentru a emite o parere, fara sa fi fost informati inainte de consultare”, sustine si Ioana Lucaci.

Concluzia ecologistilor a fost ca vor fi gata de proteste daca cele doua constructii nu vor fi temeinic argumentate de municipalitate.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente