Interes scazut pentru Zilele portilor deschise la Kronospan

Numarul localnicilor din municipiul Sebes care au onorat invitatia companiei “Kronospan’ de a participa, vineri, la “Ziua Portilor Deschise”, a fost destul de mic – de circa 200 in cateva ore, lucru explicat poate si de chemarea la boicot a actiunii de catre Grupul de initiativa care se opune construirii pe platforma industriala a unei noi instalatii de formaldehida.

O alta explicatie a numarului restrans de oameni care au tinut sa viziteze fabrica, din cei aproape 30.000 de locuitori ai Sebesului, poate fi data si de faptul ca, vineri, au inceput si “Zilele municipiului”.

Intens contestata de o mare parte a localnicilor, intentia companiei “Kronospan” de construire a unei noi instalatii de formaldehida, cu o capacitate dubla fata de cea actuala, i-a facut pe consilierii locali, si sub presiunea Grupului de Initiativa, sa fie de acord, joi, cu organizarea unui referendum local pe aceasta tema, in data de 23 septembrie.

Directorul de productie al “Kronospan” Sebes, Adrian Bacila, sustine ca firma este de acord cu organizarea acestui tip de consultare a cetatenilor interesati in probleme majore economice si sociale in comunitatea in care traiesc, dar nu este de acord cu “manipularea cetatenilor de grupuri de interese, asa cum se intampla la Sebes, pentru a crea inclusiv capital politic unor persoane interesate”.

Reprezentantul Kronospan spera ca decizia Consiliului Local sa fie contestata si anulata de catre Institutia Prefectului Judetul Alba, “pentru ca nu este legala”.

In ceea ce priveste actiunea de vineri dupa amiaza, Adrian Bacila sustine ca scopul “Zilei Portilor Deschise” a fost de a da sansa populatiei din Sebes sa viziteze platforma industriala si sa afle, totodata, informatiile despre Kronospan la fata locului.

De altfel, de cateva saptamani, compania a inceput o campanie de informare asupra activitatii Kronospan, prin impartirea de pliante tuturor localnicilor. “Ziua Portilor deschise la Kronospan” a cuprins si un concert sustinut de Impact, precum si o tombola cu premii pentru vizitatori.

Citeste articolul integral in Stirile Locale

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente