Intre cianura si saracie, voi ce-ati alege?

  0
  379

  Situata in Muntii Metaliferi din Carpatii Occidentali, intr-o zona plina de monumente naturale si vestigii arheologice, Rosia Montana este zona protejata de interes national, prin Legea 5 din 6 martie 2000. Este cea mai veche asezare miniera atestata documentar, cunoscuta inca de pe vremea romanilor.

  Zona a intrat in atentia publicului in momentul in care statul roman a acordat o licenta de exploatare a aurului companiei Rosia Montana Gold Corporation.

  Proiectul „Rosia Montana” a impartit opinia publica in doua tabere: pe de o parte, cei care sunt impotriva proiectului si care argumenteaza prin daunele ecologice dezastruoase presupuse de acest proiect; de cealalata parte, sustinatorii proiectului spun ca acesta ar contribui la dezvoltarea economica a zonei si ar ajuta populatia locala, extrem de saraca, prin crearea unor locuri de munca.

  Rosia Montana Gold Corporation propune la Rosia Montana cel mai mare proiect de exploatare din Europa, folosind cianurarea ca procedeu de extragere a aurului si argintului – modalitate care afecteaza mediul inconjurator.

  In zona, opiniile celor direct afectati difera. Unii au acceptat deja sa se mute, in timp ce altii refuza cu incapatanare sa isi vanda proprietatile, in ciuda sumelor uriase pe care le-ar primi in schimbul lor.

  Dragos Bucurenci si invitatii emisiunii „Linia verde” va invita sa rezolvati dilema: cianura sau saracie?

  Sursa: TVR

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.