Inundatii de cod portocaliu – din martie pana in aprilie

In primavara nu vom avea parte de inundatii catastrofale. Sunt asteptate, cel mult, inundatii de cod portocaliu de la jumatatea lunii martie si pana la sfarsitul lui aprilie.

Potrivit Institutului de Gospodarire a Apelor, cresterile de debite se vor produce doar pe portiuni de rauri, mai ales la deal si la munte, atat pe raurile mici, cat si pe cele mari.

Datele Administratiei Nationale Apele Romane arata ca primele care se vor umfla in luna martie vor fi unele rauri din Maramures, din bazinul superior si mijlociu al Muresului si Jiul. La fel, cotele de aparare vor fi depasite pe Viseu, Iza, Olt, Bistrita si afluentii lor. Aceste fenomene se vor produce in general din cauza topirii ghetei. In luna aprilie, ar putea fi amenintate de inundatii unele localitati din bazinele Tur, Somesul Mare, Crasna, Barcau, Crisuri si Mures. In alte zone, insa, va ploua mult mai putin: pe raurile din bazinele Oltului inferior, Vedea, Barlad, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea, regimul hidrologic va avea valori cuprinse intre 50 si 80% din normalele lunare.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,554FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente