Invata sa protejeze natura pe bani europeni in tabere eco

Cativa copii de pana la 14 ani au avut sansa sa fie mini-biologi pentru o saptamana in cadrul unor tabere eco. Copiii au construit adaposturi pentru animale si au plantat copaci in Parcul Natural Cefa.educatie ecologica

Membrii Asociatiei Bio-Team din Timisoara au gandit un proiect amplu de educatie ecologica prin care sa ofere copiilor ocazia sa studieze natura chiar din mijlocul ei. Proiectul a primit o finantare europeana de aproximativ 17.000 de euro. Astfel, 20 de elevi din gimnaziu au participat la doua tabere eco care au avut loc in Parcul Natural Cefa din judetul Bihor, una in cursul lunii aprilie, iar alta la finalul lunii iunie. „In prima tabara au construit si au montat adaposturi pentru lilieci, parsi, vanturei si pentru dumbraveanca, specii rare sau amenintate, despre care au invatat in tabara”, a povestit Iulian Boboescu, organizator. In cadrul celei de-a doua tabara eco, micutii au verificat daca eforturile lor au avut succes. „In cuiburile facute de micuti, pentru prima oara dupa 20 de ani, in zona a aparut dumbraveanca. A fost un urias succes pentru ei”, a mai spus Iulian Boboescu.

Idei de viitor

Mai mult, cei care au participat la tabere au construit un ecosistem acvatic si au plantat copaci in zonele defrisate pentru a face noi habitate. In luna august, trupa de mini-biologi, va face o excursie in Parcul National Koros Maros din Ungaria. „Acolo o sa vada diferenta intre o zona naturala protejata si una care nu beneficiaza inca de masuri de protectie. Asa o sa aiba o viziune exacta despre cat de importanta este educatia ecologica”, a spus organizatorul.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *