Invatati de mici sa fie voluntari

Invatati de mici sa fie voluntari

Voluntariatul este un mod de viata, un mod de a returna un serviciu societatii si de a dobandi noi competente.
Acest lucru incearca sa le insufle si educatoarele de la Gradinita numarul 41 „Prichindel”, din Oradea micutilor pe care-i implica in tot felul de actiuni de voluntariat. Pentru a marca Anul European al Voluntariatului Gradinita „Prichindel” din Oradea in parteneriat cu mai multe institutii din tara si strainatate au organizat expozitia internationala de fotografii pe tema voluntariatului in cadrul proiectului eTwinning. „Tema expozitie este promovarea practicii si valorii volunariatului”, a precizat Elisabeta Varga, directoarea Gradinitei nr 41.
„Volunatrialul reprezinta un element esential al tuturor societatilor. Voluntariatul reprezinta o cale prin care oricine capata experienta, se poate exprima, se poate implica in problemele comunitatii din care face parte. Datoria noastra este sa ii invatam pe copii, si nu numai, sa identifice nevoile comunitatii, sa se implice in aceste nevoi si sa stie cum sa se comporte in acest caz”, a spus educatoarea Ecaterina Grecu, coordonatoarea proiectului.

Alaturi de echipa de proiect compusa din educatoareale Mihaela Dance, Marioara Iancu, Florentina Pusa, Raluca Tocai Claudia Varciu si Elena Popa au tinut sa fie elevi si cadre didactice de la Scoala Generala nr. 11 dar si Adina Patroc, reprezentanta ASCO.
Gradinarii au prezentat si un program artistic, dar cel mai asteptat moment a fost lansarea de baloane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *