Investitii „verzi” de top

0
840

Cei mai avuti dintre romani au inceput sa bage bani in energia alternativa, anticipand profitul din spatele unor astfel de investitii.
investitii verzi
Oamenii de afaceri au gasit, in ultima vreme, un nou sector pentru plasarea banilor, si anume energia din surse neconvent ionale. Potrivit Top 300 realizat de revista „Capital”, finantatorul Stelei, Gigi Becali, petrolistul Dinu Patriciu sau drumarul Dorinel Umbrarescu au demarat deja proiecte in energie verde. Cele mai multe investitii vizeaza realizarea de centrale si parcuri eoliene. Popularitatea unor astfel de investitii printre afaceristii romani este pusa de Octavian Radu, omul din spatele lantului de magazine Diverta si RTC Holding, pe seama randamentelor bune ale acestei piete.

Becali detine in Dobrogea aproximativ 10.000 de hectare de pamant, numai bune pentru dezvoltarea unor centrale eoliene. Investitia, evaluata de patronul Stelei la circa un miliard de euro, ar fi atras deja atentia unor spanioli care sunt gata sa imparta cu acesta atat cheltuielile, cat si profitul. Un alt demers ecologic al omului de afaceri consta in transformarea deseurilor de la Avicola Iasi, firma detinuta de Becali, in sursa de energie.

Moldovenii, intre vant si biomasa

Dinu Patriciu a mirosit mai demult care este viitorul energiei alternative, investind deja in acest sector aproximativ 10 milioane de euro. In plus, fondul international de investitii Tailwind, pe care l-a ridicat dupa vanzarea in 2007 a participatiei de la Rompetrol catre KazMunaiGaz, va sustine financiar, printre altele, si proiectele din sectorul energiei alternative. Un alt om de afaceri care a plasat bani in energie eoliana este Dorinel Umbrarescu, cunoscut mai ales pentru contractele castigate de firma pe care o conduce, UMB Spedition, pentru construirea si reabilitarea mai multor sectoare de drum si autostrazi.

Energycum W, firma detinuta de sotii Mirela si Dorinel Umbrarescu, a inceput instalarea a doua turbine, fiecare cu o capacitate de 0,6 MW/h, pe dealurile din zona Adjudului.

Mai multe detalii despre investitiile celor mai bogati dintre romani si informatii calde despre Top 300, care va fi lansat pe piata in doar cateva zile, veti putea afla la jurnalul de stiri de la ora 18.30 din aceasta seara, la postul de televiziune Kanal D.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.