Investitii in energie de 1 mld. euro pe an sau importuri de energie electrica

Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Investitii in energie de 1 mld. euro pe an sau importuri de energie electrica

Romania se afla de mult timp la rascruce in ceea ce priveste sectorul energetic, iar pentru a iesi din aceasta situatie investitorii cer la unison o strategie buna si o concurenta reala, altfel proiectele noi vor ramane doar pe hartie. Daca nu va iesi din acest blocaj, Romania se va transforma lent dintr-un exportator net de energie intr-un importator. Acestea sunt cateva dintre concluziile conferintei „Sistemul energetic al Romaniei la rascruce”, organizata ieri de Ziarul Financiar, in parteneriat cu Alpha Bank si cu casa de avocatura Schoenherr si Asociatii.

„Romania se afla de foarte mult timp la rascruce in ceea ce priveste sistemul energetic, dar o decizie se bazeaza in principal pe o strategie coerenta. De acest lucru avem nevoie”, a spus Corneliu Bodea, vicepresedinte Adrem Invest, firma specializata in aplicatii industriale, care are in dezvoltare o investitie de 90 de milioane de euro intr-o centrala pe biomasa la Suceava.

Dincolo de o strategie coerenta, tot mai des producatorii de energie conventionala spun ca au nevoie de un sprijin, in contextul in care energia verde va beneficia de exemplu de 10 miliarde de euro pana in 2020 prin schema suport pusa la dispozitie de statul roman.

„Trendul de import (de energie – n.red.) va continua fara investitii in capacitate”, a spus Adrian Borotea, director de afaceri corporatiste din cadrul CEZ Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *