Asa cum a promis din toamna, secretarul de stat Lucia Varga din Ministerul Mediului invita socitetate civila oradeana la o discutie neformala despre problemele de mediu ale municipiului.

Prima reuniune de acest gen, intitulata “Cafea cu gust de mediu”, va incepe vineri la ora 11, la restaurantul Taverna de pe strada Mihai Eminescu din Oradea.

“Daca aveti sugestii, reclamatii sau propuneri in ce priveste protectia mediului in Oradea si doriti sa va implicati in mod activ, va invitam sa participati la intalnire. Problemele de mediu nu mai sunt de mult o tema de fictiune. Din nefericire, ele ne afecteaza viata si dezvolta complicatii in activitatile socio-economice. Rezolvarea acestora depinde de noi toti, insa pentru a putea solutiona orice probleme este esential sa cunoastem cauzele acestora.”, spune secretarul de stat Lucia Varga.

Reamintim ca in ultima perioada, principalele probleme de mediu semnalate in Oradea sunt insuficienta spatiilor verzi, halda de slam de la Cemtrade (fosta Alumina), descarcarea de sarcinile de mediu ale fostului CET I (dintre cartierul Nufarul si Baile 1 Mai), conformarea europeana a Gradinii Zoologice si ecologizarea proiectului de amenajare a Crisului Repede intre Podurile Dacia si Ferdinand. O problema deranjanta mai este depozitarea haotica de moloz rezultat de reamanajarea locuintelor.

Sursa: Bihon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here