Ionii negativi – benefici pentru organism

0
4843

In urma cercetarilor s-au demonstrat efectele benefice ale ionilor negativi asupra sanatatii omului.ion negativ Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ionii negativi ofera organismului o stare de bine. Ionii negativi sunt molecule de oxigen, care au o sarcina electrica negativa in exces .

Ionii negativi sunt benefici organismului datorita multiplelor efecte pozitive. Ionii negativi stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a emotionalului. Alte efecte ale ionilor sunt cresterea capacitatii de concentrare si vigilenta, micsorarea tendintei de raceala prin imbunatatirea sistemului imunitar, alinarea durerii de cap si a iritatiilor cailor respiratorii si a nasului .

Este important, chiar vital as putea spune, prezenta ionilor negativi in aerul respirat. Insa, in urma studiilor s-a dovedit o mai mica prezenta a ionilor negativi in zonele urbane decat in restul zonelor (s-a demonstrat stiintific ca in zonele de munte, concentratia de ioni negativi creste pana la 5000 ioni negativi pe centimetrul cub, in timp ce in Bucuresti, concentratia este de numai 100-250 ioni negativi pe centimetrul cub , adica de circa 40 de ori mai mica, iar la ses atinge 400 ioni negativi pe centimetrul cub.

Intrebarea de baza este unde se formeaza ionii negativi ? Cel mai mare generator de ioni negativi este pamantul, care degaja milioane de metri cubi de gaze radioactive care elibereaza electroni. Acestia se fixeaza pe atomii de oxigen,  transformandu-l in ioni negativi de oxigen. Insa surse destul de importante sunt si muntele si padurea. In zonele montane,  mai ales in zonele cu paduri de rasinoase , in apropierea cascadelor , a cursurilor de apa .

Cercetatorii au demonstrat ca un arbore de talie mijlocie elibereaza pe parcursul a 24 de ore oxigenul necesar pentru trei oameni. Ploile, furtunile si, in general, miscarea aerului, apei, pamantului sunt factori importanti in formarea acestor ioni negativi. Pentru ca acesti ioni sa fie prezenti sunt necesari copacii, vegetatia, apa.
Importanta ionilor determina cresterea importantei elementelor enumerate anterior.

” Aerul reprezinta originea tuturor lucrurilor ” Anaximenes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.