Iubitorii si distrugatorii mediului au fost premiati

Cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, politicieni, personalitati si jurnalisti au fost recompensati joi seara pentru activitatea desfasurata in slujba mediului. Nici cei care au distrus mediul nu au scapat nepremiati, dar cu diplome negative.

Printre cei premiati pentru activitatea pozitiva se numara Ministrul Mediului Attila Korodi, europarlamentarul Daciana Sarbu sau Gheorghe Funar. Ei au primit dinstintia de Verde Imparat, Verde Pur Sange sau Romania Fara Cianuri.

„Am inceput la Galati, apoi am mers cu bicicleta doua ore si jumatate cu alti 100 de voluntari si acum un premiu, un ghiveci de flori, se pare, foarte frumos, un premiu pentru un imparat, sper sa fiu un imparat demn si verde”, a declarat Attila Korodi.

„Premiul se numeste Verde Pur Sange pentru ca iubesc tot ce este verde si la noi gasim verde tot mai putin si sper sa nu ma opresc din activitatea asta si sa-i conving si pe ceilalti sa traim mai bine”, a precizat Daciana Sarbu, europarlamentar.

Nici lista neagra nu este goala. Verestoy Attila, Relu Fenechiu, Varujan Vosganian au fost premiati pentru contributia negativa. Drujba de Aur, Aventuri in Epoca de Piatra, Alice in Tara Minunilor sunt cateva din distinctiile negative acordate dar neridicate de premiatii de la aceste categorii.

„Fac lobii, trafic de influenta, amenint, santajez, dau spaga, totul pentru mediu, nici un mijloc nu imi este strain ca acesti copaci sa nu mai dispara, ca speciile Deltei Dunarii sa nu mai fie vanate, cei 3000 de braconieri sa dispara – dar sunt multe de spus pe mediu”, a declarat Liviu Mihaiu.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *