TARICEANU SI MINISTRII S-AU DEPLASAT LA SERVICIU PE JOS, CU BICICLETA SAU CU METROUL

Ziua Mediului este marcata joi si in Romania. Seara, de la ora 21.00, in 20 de orase se va stinge lumina timp de o ora. Este un gest simbolic, care are ca scop sensibilizarea opiniei publice fata de problemele de mediu. Patru ministri, in frunte cu seful Executivului, premierul Calin Popescu Tariceanu, au dorit sa dea ei insisi un exemplu si au mers la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu metroul!

Au lasat masinile acasa ca sa polueze mai putin, dar au dat de altele: praful si fumatorii. In cazul premierului Tariceanu, planul initial era sa mearga pe jos, insa a renuntat la aceasta idee in favoarea bicicletei. „Din copilarie mi-am dorit o bicicleta”, a explicat premierul pasiunea pentru aceasta. Intrebat daca si sotia sa ii va urma indemnul, Tariceanu a precizat: „sotia mai are niste obligatii, sa il duca pe baiat la scoala, si merge cu masina”.

Un premier pe doua roti

Primul ministru a facut de acasa, de pe Calea Plevnei, si pana la Palatul Victoria doar zece minute, iar exemplul sau a fost urmat si de purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, care a venit la serviciu cu metroul. La acelasi mijloc de transport a recurs si ministrul Transporturilor. Ludovic Orban s-a urcat in metrou de la statia Costin Georgian, la ora 8.20 si a ajuns la Gara de Nord la ora 9.00. Plimbarea ministrului i-a mirat pe calatori. „E foarte bine cu metroul. E un mijloc de transport rapid si confortabil mai ales daca prinzi loc jos. E un mijloc civilizat si va spun asta dupa ce am vazut si in alte tari cum e”, a declarat Orban.

Ministrul Mediului, Attila Korodi a mers pe bicicleta, asemeni premierului, in timp ce ministrul Apararii, Teodor Melescanu a ales varianta „pe jos”. Desi a marsaluit, Teodor Melescanu a avut ceva probleme. „Am facut 30 de minute pana la serviciu, dar am doua probleme: praful foarte mare si crengile foarte joase”, a spus el.

Ministrii ecologisti

Nici Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, nu a vrut sa ignore indemnul premierului si a lasat masina acasa. Cu diplomatul in mana si la costum, ministrul a luat-o la pas pe stradutele Capitalei. „Pe picioare fac 15-20 de minute in functie de ritm si de semafoare. Azi, le-am prins pe toate. Uitati-va! Pe toate!”, a declarat ministrul Sanatatii, care nu s-a putut abtine sa nu dea si cateva sfaturi din mers unei persoane care fuma in fata unui magazin. „Nu mai fumati de dimineata! Va face rau”, a declarat Nicolaescu.

Ziua Mediului este sarbatorita in intreaga lume, pe data de 5 iunie. Startul campaniei „Stinge Lumina ca sa protejezi planeta” va fi dat de Attila Korodi, iar printre institutiile care vor ramane in intuneric timp de o ora se afla si Palatul Parlamentului.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *