Izvoarele si fantanile din Pascani au fost infestate din cauza WC-urilor sapate in pamant

Izvoarele si fantanile din Pascani au fost infestate din cauza WC-urilor sapate in pamant
Izvoarele si fantanile din Pascani au fost infestate din cauza WC-urilor sapate in pamant

Izvoarele si fantanile din Pascani au fost infestate din cauza WC-urilor sapate in pamant, a ingrasamintelor si a depozitarii necontrolate a gunoaielor. Analizele au aratat ca nivelul toxinelor din apa a atins cote alarmante, dar cu toate acestea locuitorii orasului prefera sa se aprovizioneze de la izvoarele „otravite”.

Apa celor 15 izvoare din Pascani contine nitrati si nitriti care pun in pericol sanatatea omului, iar in dreptul acestora au fost afisate si anunturi de avertizare. Pascanenii o prefera insa celei de la robinet, pentru ca este mai gustoasa si e gratis, scrie newspascani.ro.
Substantele toxice s-au acumulat in timp, de la ingrasaminte chimice, gunoaie, mai ales cele de la animale, depozitate necontrolat peste tot. Si WC-urile sapate in pamant, la mica adancime sau in apropierea fantanilor au facut ca substantele organice sa infesteze retelele de apa. De vina pentru aceasta situatie sunt si nepasarea autoritatilor, lipsa retelelor de canalizare, dar si a campaniilor de informare. Un plan de actiune in acest sens a fost aprobat recent de Consiliul Local.

Anuntul „APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT” apere la urmatoarele fantani si izvoare: – de pe strada Avram Iancu – Casa Parohiala, Magazin, Scoala Blagesti, Camin Cultural; captarea de apa de pe strada Razoare; de pe strada 1 Decembrie – Politie, zona Marzasca, e-ON gaz, bloc b14, fosta Tabacarie iar de pe strada Dragos Voda captarea de apa, Peco. Probleme sunt si la Scoala Gastesti – fantana din fata scolii, dar si la cea din incinta scolii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,338FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente