Ford a prezentat o masina noua cu panouri solare

Compania Ford a prezentat o masina noua cu panouri solare
Compania Ford a prezentat o masina noua cu panouri solare

Ford Motor Company in colaborare cu Institutul de Tehnologie din Georgia a creat un concentrator solar cu lentile Fresnel (utilizate in faruri) care creste de opt ori eficienta bateriei. Lentile Fresnel actioneaza ca o lupa pentru a concentra energia, iar sistemul urmareste miscarea soarelui pe cer. Pe parcursul zilei ele pot genera suficienta energie electrica pentru ca bateria de 8 kilowatt sa functioneze timp de patru ore.

Pana la 75 la suta din toate calatoriile pe care le intreprinde in medie un conducator auto al masinii hibride pot fi efectuate pe energie solara, sugereaza expertii Ford Motor Company. Reducerea anuala a emisiilor de gaze cu efect de sera poate fi echivalata cu o cantitate de emisii produsa in medie de o casa timp de patru luni. Daca fiecare masina sau camioneta va fi echipata cu un astfel de dispozitiv, atunci emisiile se vor reduce cu miliarde de tone de CO2.

Mike Tinskey, director Ford pentru electrificarea masinilor la nivel global, si-a exprimat optimismul cu privire la costul sistemului . „Nu se poate inainta fara dificultati, – spune el. – Dar suntem siguri de succes, deoarece sistemul este ecologic si nu depinde de prezenta energiei electrice, ceea ce il face o solutie foarte buna pentru lumea in curs de dezvoltare, unde de multe ori nu exista nici o infrastructura a retelelor electrice. Avem placerea de a numi masina primul hibrid plug-in, care nu are nevoie de conectare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *