Japonia a lansat o sonda spatiala spre un asteroid primitiv

  Japonia a lansat o sond? spa?ial? spre un asteroid primitiv
  Japonia a lansat o sond? spa?ial? spre un asteroid primitiv
  Japonia a lansat o sonda spatiala spre un asteroid primitiv

  Japonia a lansat o sonda spatiala spre un asteroid primitiv. ”Intilnirea” va avea loc in anul 2018, in cadrul unei misiuni care are ca obiectiv colectarea de date inedite, ce ar putea duce la o mai buna intelegere a originilor Sistemului Solar.

  Lansarea a avut loc asa cum era prevazut la ora locala 13.22 (04.22 GMT) de la baza Tanegashima, dupa doua amanari succesive din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, informeaza Mediafax. Aceasta lansare ar fi trebut sa aiba loc initial duminica, 30 noiembrie.

  Dupa o ora si 47 minute de la lansare, Hayabusa-2 s-a desprins de racheta lansatoare, asa cum era programat, a anuntat Agentia japoneza de explorare spatiala (JAXA), in momentul in care postul public de televiziune nipon NHK difuza in direct imagini care prezentau echipele de specialisti de la JAXA care se felicitau.

  De acum autonoma, Hayabusa-2 trebuie sa se indrepte spre 1999 JU3, un asteroid primitiv cu o forma aproape sferica si un diametru de mai putin de 1 kilometru, langa care va ajunge la jumatatea anului 2018.

  Obiectivul misiunii consta in colectarea unor esantioane de material cosmic de sub suprafata acestui corp ceresc care contine carbon si apa, pentru a identifica materiile organice ce existau in spatiu la originea Sistemului Solar. Revenirea pe Terra este programata pentru sfarsitul anului 2020.

  Hayabusa-2 este aproape identica cu Hayusa, dar beneficiaza de tehnologii imbunatatite, care au tinut cont de numeroasele avarii cu care s-a confruntat sonda din misiunea initiala, ce a reprezentat totusi o reusita, mai scrie Mediafax.

  Asteroidul 1999 JU3 are aceeasi orbita ca si asteroidul precedent, Itokawa. El este insa de doua ori mai mare si contine substante organice de natura diferita.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *