Cum ne vor ajuta ciupercile sa salvam lumea

Ne pot apara de atacuri cu arme biologice. Pot curata apele si solul de petrol si alte substante chimice periculoase, pot ajuta chiar la decontaminarea solului poluat radioactiv. Sunt sursa unor medicamente cu efecte remarcabile si a mii de potentiale leacuri inca necunoscute, pentru multele boli ale omenirii. Ciupercile – aceste forme de viata stranii…

Citește mai departe

11 firme prinse in flagrant ca deversau substante poluante in raul Arges

Ca urmare a unei sesizari telefonice inregistrate la Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu privind mirosul si aspectul apelor din canalul pluvial ce se descarca in raul Arges – zona Depozitelor – ACH, o echipa de comisari a trecut la verificarea celor reclamate. La solicitarea Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu, APM Arges…

Citește mai departe

Pot fi animalele capabile de fotosinteza?

Considerata multa vreme o abilitate specifica plantelor, algelor si ciupercilor, „fabricarea” intracelulara de substante organice utilizand ca sursa de energie lumina solara – proces din care face parte si fotosinteza – pare sa fie totusi mult mai raspandita in lumea vie decat ne-am fi imaginat. Rezultatele unor studii recente sugereaza ca o insecta din grupul…

Citește mai departe

Agresiunea asupra mediului

Ecologia este definita drept stiinta a vietii -deopotriva a Naturii si Omului- care studiaza Mediul Inconjurator, elaborand principiile si metodologiile necesare integrarii si armonizarii conduitei umane cu procesele firesti ale naturii. Mediul inconjurator reprezinta  obiectul principal de studiu al ecologiei, fiind una dintre notiunile ce sta la baza acestei stiinte. Conceptul de „mediu” poate fi…

Citește mai departe

Si produsele naturale contin chimicale!

Compusii sintetici, precum conservantii, se gasesc si in alimentele sau cosmeticele etichetate de producatori drept naturale. Legislatia internationala stabileste ca, pentru a putea fi numit natural, un produs alimentar sau cosmetic trebuie sa contina minimum doi la suta ingrediente naturale. Produsele suta la suta naturale, care contin exclusiv substante organice sunt disponibile in supermarketuri, in…

Citește mai departe

AB/ADSORBANTI DE PRODUSE PETROLIERE DEVERSATE ACCIDENTAL IN MEDIU ( continuare – partea a III a)

De cel putin 2 ani informez organele abilitate locale si centrale de existenta acestui imens pericol care ameninta plajele romanesti, insa nimeni nu a verificat acest semnal de alarma pentru inlaturarea unor posibile efecte catastrofale pe care aceste deseuri din nefericire imbibate cu produse petroliere le-ar putea avea asupra turismului romanesc daca ar ajunge totusi…

Citește mai departe

Ab/Adsorbanti de produse petroliere deversate accidental in mediu

AB/ADSORBANTI DE PRODUSE PETROLIERE DEVERSATE ACCIDENTAL IN MEDIU ( continuare – partea a II a ) Partea intai se gaseste la adresa https://www.ecomagazin.ro/abadsorbanti-de-produse-petroliere-deversate-accidental-in-mediu/ In tab.2. sunt prezentate cateva din caracteristicile si eficienta unor absorbanti functie de mediul in care sunt utilizati ( apa, sol/subsol, zapada/gheata etc. ). Din datele prezentate in acest tabel reiese faptul…

Citește mai departe

O noua sursa energetica

Namolul de pe fundul Marii Negre, bogat in substante organice aflate in descompunere, ar putea reprezenta o noua sursa de energie. Compania detinatoare a licentei de explorare a namolului sapropelic din Marea Neagra, Marine Resources Exploration International-Marexin, este cea care studiaza proprietatile acestui tip de mal. Pana in prezent, sapropelul era considerat o resursa imposibil…

Citește mai departe

Tehnica recoltarii probelor de apa

Recoltarea probelor de apa este aceea etapa deosebit de importanta in care se desfasoara analiza fizico-chimica a apei,findca probele recoltate trebuie sa fie reprezentative.  Recoltarea probelor de apa se face in falacoane de sticla sau polietilena cu dop inchis ermetic….vasele de recoltare trebuie spalate foarte bine pentru a fi indepartate orice urma de substante organice…

Citește mai departe

Top 5 al celor mai „cool” materiale ecologice pentru locuinta ta

Scott Hunt, in varsta de 45 de ani este un specialist al apei. Crescand in timpul unei secete severe din Australia, el foloseste cateva materiale extraordinare pentru a-si transforma cei 500 de metrii patrati ai casei in care locuieste intr-un paradis ecologic. In timpul acestei transformari, Greenovate, unul dintre cei mai importanti furnizori de materiale…

Citește mai departe