Top 5 al celor mai „cool” materiale ecologice pentru locuinta ta

Scott Hunt, in varsta de 45 de ani este un specialist al apei. Crescand in timpul unei secete severe din Australia, el foloseste cateva materiale extraordinare pentru a-si transforma cei 500 de metrii patrati ai casei in care locuieste intr-un paradis ecologic. In timpul acestei transformari, Greenovate, unul dintre cei mai importanti furnizori de materiale de constructii ecologice din Ohio, SUA, au fost de fata pentru a urmarii etapele renovarii casei lui Hunt. Cateva dintre materialele pe care specialistul le-a folosit se afla in top 5 al celor mai extraordinare produse ecologice pe lista celor de la Greenovate.

  1. Primul material ecologic este vopseaua ecologica (low/no VOC paint). Dupa cateva incercari nereusite, Hunt impreuna cu prietenii sai au decis sa revopseasca intreaga casa folosind vopsea ecologica. Aceasta reduce cantitatea de substante organice volatile ce se gasesc in multe gospodarii, ceea ce este benefic calitatii aerului si pentru sanatate. Studiile de specialitate au pus nenumarate afectiuni ale organizmului pe seama compusilor organici volatili.
  2. Vopseaua de exterior are un aditiv ceramic care este amestecat in aceasta. O miscare isteata, avand in vedere ca a fost dezvoltata si folosita de NASA ! Acest aditiv reflecta caldura, din exterior sau interior, pentru a reduce costurile cu incalzirea sau cu racirea incaperilor. El actioneaza chiar si ca un izolator fonic sau ca substanta neinflamabila.
  3. Izolarea termica a locuintei pentru a pastra racoarea sau caldura inauntru nu este atat de dificila pe cat ar crede unii. Un alt mod de a realiza acest lucru este printr-o izolare eficienta. Nu se incearca aici sa se reinventeze roata pentru ca cele mai bune optiuni de izolare au fost deja expuse, de la hartia reciclata si pana la izolarea din denim.
  4. Optarea pentru un blat de bucatarie ecologic poate crea din acesta un centru de atractie al bucatariei, si salveaza in mare resursele utile. Exista o gama variata a acestora din care se poate alege pentru a se potrivii celor mai diverse stiluri.
  5. Cel de-al cincilea material din topul materialelor ecologice pentru locuinte este ceva la care nu v-ati gandi in mod normal, si nu este un material folosit prea mult in interior. Cand va construiti casa, sau lucrati la decorarea exteriorului, alegeti betonul in locul oricarui asfalt. Este mai estetic, foloseste materiale de baza, dureaza ani de zile si poate fi reciclat!

Sursa:  Planet Green

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *