O noua sursa energetica

Namolul de pe fundul Marii Negre, bogat in substante organice aflate in descompunere, ar putea reprezenta o noua sursa de energie.
namol
Compania detinatoare a licentei de explorare a namolului sapropelic din Marea Neagra, Marine Resources Exploration International-Marexin, este cea care studiaza proprietatile acestui tip de mal.

Pana in prezent, sapropelul era considerat o resursa imposibil de exploatat din cauza pozitionarii sale in apele de mare adancime.

“Credem ca sapropelul poate fi o forma de energie alternativa. Pana nu terminam toate etapele de cercetare si de exploatare nu putem sa evaluam fezabilitatea sau semnificatia comerciala a produsului. Pentru moment, tinta noastra e sa determinam in ce proportii exista resursele de sapropel”, a declarat Peter Hamilton, director executiv Marexin.

El a mai subliniat ca daca proiectul va avea succes, acesta va aduce o noua sursa de energie Romaniei. Totusi, exista posibilitatea de a nu fi gasite cantitati suficiente de sapropel pentru o dezvoltare comerciala.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente