Jeremy Rifkin viseaza la o Romanie a „cladirilor verzi”

0
367

Tara noastra trebuie sa-si indrepte atentia spre energia regenerabila pentru a nu mai fi dependenta de gazul rusesc. Acesta este sfatul pe care ni-l da consilierul pe probleme de mediu al Uniunii Europene, Jeremy Rifkin. El vede in viitor o Romanie a „cladirilor verzi” care produc si schimba intre ele energie.

Jeremy Rifkin considera ca Romania poate deveni un exemplu in domeniul protectiei mediului pentru tarile din regiune. Asta daca va trece rapid la ceea ce el numeste a treia revolutie industrala – adica la folosirea energiei regenerabile.

„Daca Romania poate deschide usa in Europa Centrala si de Est catre cea de-a treia revolutie industriala, veti depasi dependenta de gazul rusesc, de petrolul din Golful Persic, de preturile mari ale energiei si veti crea o economie sustenabila”, a declarat consilierul european.

In prezent, tara noastra nu axploateaza aproape deloc energia solara, eoliana sau geotermala. Cu toate acestea, Jeremy Rifkin a apreciat ca avem un potential foarte mare in acest domeniu.
Al doilea pas, spune el, va fi transformarea tuturor cladirilor in adevarate centrale energetice.

„Va trebui sa cream o noua generatie de cladiri folosite ca centrale energetice. In toata Romania casele voastre, fabricile, birourile ar trebui sa aiba tavane solare, ar trebui sa foloseasca vantul, ar trebui sa foloseasca toate metodele prin care cladirile isi pot produce energia. Apoi ar trebui folosit hidrogen pentru a inmagazina acea energie. Apoi Romania ar trebui sa aiba o retea energetica inteligenta, exact ca internetul, ca atunci cand voi toti va produceti energia sa o puteti distribui prin aceasta retea inteligenta”, a mai spus Rifkin.

Jeremy Rifkin crede ca nu mai este mult pana cand energia regenerabila si noile tehnologii de comunicatii vor lucra impreuna.

Sursa: The Money Channel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.