Jocurile video consuma energie cat un oras

Cantitatea de energie pe care o cosuma anual jocurile video din Statele Unite ale Americii ar putea acoperi necesarul de electricitate al orasului San Diego, arata un studiu realizat de Consiliul de Aparare a Resurselor (NRDC) in colaborare cu Ecos Consulting, citat de Environmental Leader.
jocuri video
Factura la energie platita in fiecare an pentru cei 16 miliarde de kilowati-ora consumati de astfel de aparate depaseste un miliard de dolari.

Acelasi raport arata ca cele mai populare modele de jocuri video, cum ar fi Sony Playstation 3, Microsoft XBox360 sau Nintendo”s Wii, consuma aproximativ tot atata energie atunci cand sunt in stand-by ca si atunci cand sunt folosite. Solutia pe care o propune studiul celor de la NRDC o constituie aplicarea unor optiuni de utilizare cu consum redus de energie care ar duce, de asemenea, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ sapte milioane de tone in fiecare an.

Environmental Leader publica anul trecut un studiu potrivit caruia componentele celor mai multe jocuri pe calculator contin o serie de substante chimice periculoase pentru sanatate.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente