Jurnalul cu Poze Eco

Jurnalul cu Poze Eco

Panasonic a desfasurat ceremonia de premiere a Concursului „Jurnalul cu Poze Eco” pe care compania nipona l-a promovat in scopul informarii asupra problemelor de mediu si a actiunilor ecologice in randul noii generatii. Finalistii nationali au participat la ceremonia ce a avut loc la sediul UNESCO din Paris, Franta, printre acestia aflandu-se si finalista din Romania.

Concursul „Jurnalul cu Poze Eco” este un program dezvoltat la nivel global ca parte din „Scoala Panasonic pentru copii” – activitate de sprijinire a promovarii programelor educative Panasonic pentru noua generatie. Programele ofera copiilor oportunitatea de a invata, intr-un mod usor de inteles si jucaus, despre problemele de mediu si de a se gandi la idei de activitati ecologice pentru protejarea planetei noastre.

In cadrul Concursului „Jurnalul cu Poze Eco” din 2011 au fost trimise circa 130.000 de lucrari create de copii din 37 de tari si regiuni, ideile fiind prezentate in culori vii si exprimari interesante. La ceremonia de la Paris au participat castigatorii nationali din 29 de tari , care au fost premiati de catre un grup de arbitri din care au facut parte Artistii UNESCO pentru Pace, D-na Patricia Velasquez si Contesa Setsuko Klossow de Rola, precum si specialisti internationali in probleme de mediu. Ambasadorul companiei, Sarah Brightman, a fost, de asemenea, numita Artist UNESCO pentru Pace in aceeasi zi, participand astfel la ceremonie si in calitate de arbitru.

A fost acordat si un premiu special pentru activitatile de parteneriat in cadrul„Programului de Invatare Eco privind Patrimoniul Mondial”. In colaborare cu UNESCO, Panasonic deruleaza acest program care promoveaza educatia ecologica in vederea familiarizarii noii generatii cu importanta mediului si a conservarii Patrimoniului Mondial. In 2011, 1700 de copii din 5 tari au vizitat si s-au implicat in activitati ecologice unice in cadrul fiecarui site al Patrimoniului Mondial. Panasonic va lansa acest program in alte 10 tari, vizand implicarea a aproximativ 4000 de copii pana la finele anului 2012.

Panasonic si Centrul Patrimoniului Mondial al UNESCO au incheiat un acord de parteneriat strategic pentru promovarea dezvoltarii durabile prin intermediul conservarii Patrimoniului Mondial si a educatiei ecologice pentru noua generatie la data de 3 iunie 2011. Intrucat parteneriatul strategic consolideaza relatia construita pe colaborarea de succes de-a lungul anilor, Panasonic va continua sa promoveze in 2012 cea de-a 40-a aniversare a Conventiei Patrimoniului Mondial UNESCO prin intermediul Programului de Invatare Eco privind Patrimoniul Mondial si diverse alte evenimente de promovare.

Acest nou parteneriat ne va consolida capacitatea de a indeplini misiunea. Prin intermediul campaniilor de presa si de televiziune ale Panasonic, site-urile Patrimoniului Mondial vor fi prezentate pentru a informa publicul larg asupra nevoii de a spori promovarea mostenirii si a mediului. Vom stimula interesul tinerilor pentru Conservarea Patrimoniului Mondial si problemele de mediu prin intermediul concursurilor video si vizitarii site-ului. Vom lucra impreuna pentru a duce mai departe o serie de activitati privind educarea tinerilor” a spus Irina Bokova, Director General UNESCO.

„Panasonic si-a propus sa fie „Compania Nr. 1 in Inovatia Ecologica din industria electronicelor” pana in anul 2018, la cea de-a 100-a sa aniversare. Plasand mediul in centrul fiecarui segment al activitatii sale, Panasonic combina initiativele sale eco cu dezvoltarea comerciala. Panasonic va continua sa promoveze activitatile privind protectia mediului si conservarea mostenirii culturale si naturale de o nepretuita valoare universala pentru generatiile viitoare” a spus Laurent Abadie, Presedinte si Director Executiv, Panasonic Europe Ltd.

Activitatile de promovare ale Panasonic includ Sponsorizarea exclusiva din partea Panasonic a emisiunii „The World Heritage Special” difuzata pe canalul National Geographic in 183 de tari si zone precum si diferite activitati de comunicare sustinute de Sarah Brightman si melodia sa „Shall be done”. De asemenea, la Sediul UNESCO, a fost prezentat participantilor si vizitatorilor un peisaj panoramic 3D de mari dimensiuni creat din 5 monitoare mari cu plasma, intitulat „DIVE into World Heritage 3D” – o impresionanta lume a imaginilor impunatoare ale Patrimoniului Mondial, inclusiv Marele Canion sau Ansamblul Stonehenge .

Despre Scoala Copiilor

In Romania, Panasonic sprijina ecologia in scolile romanesti, desfasurand la nivel national programul „Scoala copiilor – invatare eco”. Profesorii pot beneficia prin acest program de materiale didactice pentru clasa, care pot fi accesate pe site-ul www.panasonic.ro si pot castiga, impreuna cu scolile lor, premii constand in produse Panasonic. La editia din 2011 a programului au participat 16 scoli, astfel ca peste 4000  elevi au completat „Jurnalele Eco”, lucrand individual sau in echipe.

Avand ca slogan „Cand copiii stralucesc, va straluci si viitorul nostru”, Panasonic s-a angajat sa sustina dezvoltarea noii generatii oferind copiilor oportunitatea de a invata si a descoperi, sprijinind visele si viitorul copiilor prin intermediul Internetului si prin evenimente desfasurate in intreaga lume.

Programul de Invatare Eco despre Patrimoniul Mondial

Panasonic a dezvoltat un program unic intitulat “Programul de Invatare Eco despre Patrimoniul Mondial”, in care scolarii pot vizita si participa intr-un mediu interactiv pentru a invata despre activitatile de conservare a Patrimoniului Mondial in colaborare cu UNESCO si site-ul Patrimoniului Mondial. Copiii pot experimenta, frumusetea si importanta Patrimoniului Mondial privind comorile pe care copiii se asteapta sa le mosteneasca in calitate de generatie viitoare. In timpul programului va fi sustinuta o sesiune video 3D si foto, precum si o vizualizare a site-ului Patrimoniului Mondial in format full HD 3D, realizat cu camere 3D HD Panasonic. De asemenea, elevii vor tine un Jurnal cu Poze Eco despre Patrimoniul Mondial in care sa pastreze ce au invatat in urma vizitei si pentru a se gandi la propriile actiuni ecologice din viata de zi cu zi. Circa 4.000 de copii vor fi implicati pana la finele anului 2012.

 

 

 

 

 

 

Programul pentru 2012

 

August                        Hiraizumi – Temple, Gradinile si Locurile Arhitecturale reprezentand Taramul Budist Pur (Japonia)

Septembrie                  Gradinile Botanice Regale, Kew (Marea Britanie)

Septembrie                  Parcul National Iguazu (Brazilia)

Octombrie                   Parcul National Keoladeo (India)

Octombrie                   Parcul National Ujung Kulon (Indonezia)

 

Despre Parteneriatul UNESCO

 

Va rugam sa consultati site-ul urmator pentru detalii privind parteneriatul UNESCO:

Site-ul „Panasonic World Heritage”:  http://panasonic.net/worldheritage

Pagina Facebook:        http://www.facebook.com/worldheritage.with.panasonic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *