Array

Kia eco_cee’d va intra in productia de serie

Producatorul corean a anuntat ca prototipul ecologic prezentat la Frankfurt, eco_cee”d, va intra in productia de serie spre sfarsitul lui 2008, urmand a ajunge in show-room-uri la inceputul lui 2009.

Masina va fi disponibila, ca si modelul normal, in trei versiuni de caroserie – hatch cu trei usi, hatch cu cinci usi si wagon – dar va manifesta in plus fata de acesta un spirit ecologic evident, caracterizat de prezenta unui consum de combustibil si a unor emisii poluante reduse.

Conceptul eco_cee”d de la Frankfurt era propulsat de un motor diesel common-rail de 1,6 litri asupra caruia coreenii operasera o serie de modificari importante, ce l-au determinat in final sa “ceara”, in medie, numai 3,9 litri de motorina pentru fiecare 100 km parcursi (o economie de 17% comparativ cu modelul “normal”).

Intre timp, emisiile de dioxid de carbon se situau la un nivel de 104 g/km, ceea ce inseamna cu 8,4% mai putine decat versiunea de serie – una care deja este capabila sa respecte standardele Euro V, in vigoare din 2011.

Nu numai propuslorul a suferit insa modificari, ci intreaga masina, a carei suspensii coborate si panouri montate pe dedesubt pentru imbunatatirea circularii aerului au adus-o in postura de a oferi o aerodinamicitate ameliorata cu 11%; in plus, versiunea de serie va avea si sistemul ISG (un Stop&Go de la KIA), precum si un indicator de schimbare a vitezelor, ce il va atentiona pe cel de la volan cand este momentul optim sa treaca intr-o noua treapta astfel incat sa obtina maximul de economie de combustibil.

Deocamdata, nu stim nici pe departe care va fi pretul fie el si aproximativ al viitorului eco-car de la KIA, insa, in spiritul a aproape oricarui model prietenos cu natura de pe planeta, nu va asteptati chiar la un chilipir. Dimpotriva…

Sursa: Auto

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente