Greenpeace a inchis o fabrica pe carbune din Marea Britanie

greenpeaceVoluntarii Greenpeace au reusit sa inchida astazi una din cele mai poluante fabrici din Marea Britanie dupa ce, la ora 5 dimineata, au luat cu asalt fabrica Kingsnorth, de langa Rochester. 50 de membri ai organizatiei britanice au reusit sa imobilizeze una dintre benzile automate de transport al carbunelui legandu-se cu lanturi de mecanism, informeaza un comunicat Greenpeace.

Un alt grup a urcat pana in varful furnalului, cu provizii de hrana pentru cateva zile, si intentioneaza sa scrie cu vopse pe furnal “Gordon Bin It” (Gordon, arunca-l la cos). Scopul campaniei este de a-l convinge pe primul ministru al Marii Britanii sa renunte la planurile pentru constructia unei noi fabrici de carbune la Kingsnorth.
Ben Stewart, unul dintre tinerii protestatari declara “E o foaie de hartie pe biroul primului ministru, care cere aprobare pentru o noua statie la Kingsnorth.

Ar putea sa o mototoleasca si sa o arunce la cos.” Reprezentantii Greenpeace spun ca decizia lui Browmn va face diferenta dintre discursul lui politic, de sustinere a luptei impotriva schimbarilor climatice, si masurile efective pe care le-a luat in aceasta directie. Fabrica de la Kingsnorth emite zilnic aproximatic 20.000 de tone de CO2.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente