Pamantul nu mai poate sustine consumul de energie

0
329

consum energeticPamantul a intrat in „supraincarcare ecologica” sambata, 6 octombrie. La acest nivel consumul de energie a trecut peste punctul in care Planeta il mai poate sustine, informeaza noul raport NEF( New Economics Foundation).

Semnalul de alarma s-a dat in acest an cu trei zile mai devreme decat in 2006 si a fost devansat in mod constant din anii 80, a mai precizat NEF. Daca toata populatia planetei ar ajunge la rata de consum a Statelor Unite, ar fi nevoie de 5,3 Planete Pamant pentru a suporta acest consum, a aratat raportul NEF, notand ca cifra ar fi de 3,1 pentru Franta si Marea Britanie, 2,5 pentru Spania si 2,4 pentru Japonia.

Chiar daca guvernele lumii au inceput sa ia masuri impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera, nu a existat nici o intalnire intre marii poluatori cum sunt Statele Unite si China, fiecare insistand ca cealalta sa faca primul pas.

Raportul mai arata ca, desi China este mereu atacata din cauza poluarii ascendete cauzata de dezvoltarea industriei energetice, ratele de poluare ale Europei sau ale Statelor Unite sunt mult mai mari: „In primul rand in China emisiile de CO2 pe persoana reprezinta o mica parte din cele ale Europei si Statelor Unite, iar din cauza modului in care sunt stranse datele la nivel intenational despre aceste emisii, se promoveaza economiile de „spalare a carbonului” cum sunt cele ale Marii Britanii si Statelor Unite.”

Raportul NEF vine ca o dovada pentru ministrii Natiunilor Unite care se vor intalni in Decembrie pe insula indoneziana Bali, si va sprijini discutiile care vor avea ca scop inlocuirea Protocolului de la Kyoto care va expira in 2012.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.