Gorbaciov : In sfarsit, Statele Unite iau incalzirea globala in serios

0
360

Mihail Gorbaciov a declarat ca SUA, cel mai mare emitent de gaze cu efect de sera a inceput, in sfarsit, sa ia problema incalzirii globale in serios. Declaratia a fost facuta la New Orleans, oras aflat in reabilitare dupa uraganul Katrina, care a adus incalzirea globala in centru atentiei media in 2005, informeaza Environmental News.

Gorbaciov si-a exprimat regretul ca „Statele Unite nu au ratificat Protocolul de la Kyoto, insa observ o schimbare in pozitia SUA vis-a-vis de acordul de a reduce emisiile care cauzeaza incalzirea globala.” Liderul de la Kremlin a adugat ca „am pierdut si continuam sa pierdem timp. Ne confruntam cu un conflict intre oameni si restul naturii. Am ajuns acum la un punct important in acest conflict.”

Administratia Bush, care si-a aratat scepticismul fata de contributia omului la incalzirea globala, a tinut de curand o intalnire internationala pe aceasta tema. Presedintele Bush a lansat un apel pentru reducerea efectelor incalzirii globale, insa nu a mentionat nici o limita clara.

Green Cross, organizatia fondata in 1992 de Mihail Gorbaciov, a derulat proiecte de reabilitare ecologica a orasului New Orleans. Si actorul Brad Pitt, care are o casa in Cartierul Francez din New Orleans, s-a implicat in cateva din aceste proiecte.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.