Greenpeace acuza: calitatea apei din Filipine este sub orice critica

0
270

Calitatea apei din Filipine este sub orice critica, spun reprezentantii Greenpeace. Acestia sunt ingrijorati de faptul ca pana si in apa imbuteliata au gasit o cantitate de metale cu mult mai mare decat cea normala.

Greenpeace precizeaza ca a analizat mostre din mai multe surse de apa, inclusiv apa imbuteliata, apa din rauri sau apa de la robinet si au identificat prezenta unor chimicale organice volatile si a unor cantitati anormale de metale. „Apa pe care am achizitionat-o din capitala Filipinelor, Manila, continea o cantitate mult prea mare de zinc”, au aratat reprezentantii Geeanpeace.

In afara de masurile pe care Guvernul le-a luat impotriva poluatorilor din Filipine, nu s-a sesizat nici o imbunatatire in ceea ce priveste sursele de apa potabila. Dimpotriva, calitatea acestei ape este intr-o continua decadere, au adaugat ei. 50 de rauri din cele 421 ae Filipinelor sunt considerate „moarte” din punct de vedere biologic, din cauza poluarii.

Studiul facut de Greenpeace arata ca sursele de apa suberana de langa uzinele de electronice din afara Manilei sunt o dovada a contaminarii cu varietate de chimicale. „Aceasta contaminare vizeaza atat chimicalele din produse, precum si chimicalele folosite in procesele de fabricare. Multe dintre ele au un grad mare de toxicitate asupra omului si asupra mediului inconjurator”, arata Greenpeace.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.