Biciclistii din Bucuresti si Ploiesti sunt asteptati, pe 30 iunie, la Kilometrul Verde

Biciclistii din Bucuresti si Ploiesti sunt asteptati, pe 30 iunie, la Kilometrul Verde

La eveniment sunt asteptati aproximativ 10 000 de biciclisti din Bucuresti, Ploiesti si zonele limitrofe. Participantii vor porni simultan de la cele doua capete ale tronsonului – Bucuresti, respectiv Ploiesti -, iar punctul de intalnire al celor doua grupuri de biciclisti marcheaza denumirea simbolica a acestui eveniment – Kilometrul Verde.

Prin numarul mare de biciclisti pe care evenimentul doreste sa-i aduca in acelasi loc si prin anvergura traseului propus, organizatorii spera ca vor reusi ca in data de 30 iunie sa inregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.

Actiunea se adreseaza tuturor categoriilor de biciclisti, atat amatori cat si profesionisti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care incurajeaza programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile si performantele bicicletelor utilizate.

Scopul manifestarii Kilometrul Verde este de a atrage atentia asupra principalei probleme cu care se confrunta biciclistii din Romania – siguranta scazuta in trafic – si sa demonstreze ca numarul biciclistilor poate creste exponential atunci cand conditiile de siguranta in trafic sunt indeplinite. De altfel, Motto-ul acestei actiuni este: „Pe Autostrada utilizam automobilul, dar in oras ne deplasam mai eficient cu bicicleta”. Precizam ca evenimentul se va desfasura inainte ca acest drum sa devina public si cu regim de autostrada.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente