Korodi cere CE sa faca platile aferente POS Mediu, care au intarzieri

POS Mediu: 5 noi contracte semnate
Korodi cere CE sa faca platile aferente POS Mediu, care au intarzieri
Korodi cere CE sa faca platile aferente POS Mediu, care au intarzieri

Ministrul Mediului Attila Korodi a cerut sprijinul Comisiei Europene pentru efectuarea platilor de rambursare aferente POS Mediu, aflate in autorizare si care inregistreaza intarzieri, in valoare de 200 milioane de euro.

Korodi i-a transmis miercuri o scrisoare lui Walter Deffaa, directorul general al DG REGIO, prin care solicita sprijinul Comisiei Europene pentru efectuarea platilor pentru cererile de rambursare aferente POS Mediu, aflate in autorizare la nivelul Comisiei Europene, ce au o valoare totala de aproximativ 200 milioane de euro.

Solicitarea ministrului Attila Korodi a fost transmisa in contextul in care Comisia Europeana intarzie platile catre Romania, unele solicitari de plata fiind transmise cu aproape doua luni in urma.

„Principala preocupare pe care o avem, pana la sfarsitul acestui an, este aceea de a accelera proiectele aflate in implementare, care intampina numeroase piedici, in special din cauza faptului ca unii contractori se confrunta cu situatii de incapacitate de plata, insolventa sau chiar faliment”, se arata in scrisoarea transmisa de ministru.

In acelasi context, documentul explica masurile luate la nivelul Ministerului Mediului pentru a micsora timpul de procesare a platii catre beneficiari, fara ca acest lucru sa afecteze sistemul de monitorizare si control.

Pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, in cursul anului 2014, Comisia Europeana a transferat pana in prezent Romaniei suma de 451 milioane de euro, la care se adauga suma de 200,7 milioane euro in procesare la nivelul Comisiei Europene, pentru care a solicitat urgentarea transferului, respectiv 80 milioane de euro in procesare la nivelul Autoritatii de Certificare si Plata si al Autoritatii de Management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *