Kronospan se joaca de-a demolarea

01kronospan0006_20080725.jpgKronospan Sebes a incasat ieri o noua amenda in valoare de 100.000 de lei de la Garda de Mediu Alba pentru ca nu a demolat, pana azi, noua instalatie de formaldehida, ridicata fara autorizatie de constructie si de mediu. Firma din Sebes a mai incasat o amenda similara in luna martie, cand autoritatile au descoperit ilegalitatea comisa de reprezentantii societatii.

Comisarul-sef Emilia Timis de la Garda de Mediu Alba, a declarat ca a cerut din nou companiei sa intre in legalitate.Ea a acordat a doua pasuire, tot de 30 de zile, care va expira in 30 noiembrie. Daca firma nu va respecta nici acest termen, va fi amendata iarasi cu 100.000 de lei. Reprezentantii Kronospan au declarat ca vor contesta aceasta amenda in instanta.

In urma cu o saptamana, directorul de productie al Kronospan Sebes, Adrian Bacila, a declarat ca demontarea instalatiei urma sa inceapa in 24 octombrie, lucru care nu s-a intamplat insa. Potrivit reprezentantilor societatii, intarzierea survenita in demontarea instalatiei se datoreaza unor motive de ordin tehnic. Operatiunea poate fi facuta doar de o firma specializata, iar in Romania nu exista astfel de societati. In acest sens societatea a luat legatura cu firme din Franta, Italia si Polonia, iar in momentul de fata asteapta ofertele acestora.

Dezvoltarea unei noi capacitati de producere a formaldehidei, substanta cu posibil efect cancerigen, pe platforma Kronospan din municipiul Sebes, provoaca, de peste o jumatate de an, o opozitie intensa in randul unei mari parti a localnicilor. Investitia este evaluata la zece milioane de euro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *