Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte La “Antipa”, in spatele usilor inchise.
Sambata, 7 Decembrie, incepand cu ora 11.00, va asteptam, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata „Cum se fabrica … organismele modificate genetic?”, sustinuta de catre Alexandra Florina Levardaspecialistul nostru in biologie moleculara.
***
In cadrul acestei intalniri, veti putea descoperi modalitatile de obtinere a organismelor modificate genetic. Progresul tehnologic si stiintific a facut posibila obtinerea de organisme modificate genetic la scara industriala cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetica despre care vom afla mai multe pe parcursul conferintei.
***
Conceptul “organismelor modificate genetic” a starnit numeroase discutii, avand atat aspecte pozitive cat si aspecte negative. Aplicatiile actuale (medicina, industria agloalimentara, industria farmaceutica, industria energetica) ale organismelor modificate genetic releva importanta colosala a acestui subiect si confirma numeroasele studii realizate pana in prezent. Gandindu-ne la aceste aspecte, impartasim opinia chimistului german Karl Winnacker care admite ca “O descoperire in sine nu este niciodata buna sau rea… Bun sau rau este numai modul in care oamenii o folosesc”.
Aspectele pozitive ale organismelor modificate genetic se refera la domeniul medicinei (obtinerea de hormoni, vaccinuri, medicamente), iar cele negative la industria agroalimentara (alimentele modificate genetic).
Datorita progresului rapid al stiintei, studiile in ceea ce priveste organismele modificate genetic vor avansa astfel incat la un moment dat vom avea capacitatea de a selecta doar acele organisme modificate genetic considerate avantajoase din toate punctele de vedere privind sanatatea umana, siguranta alimentara, si din punct de vedere economic, social, etic.
***
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.
Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail:[email protected].
Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa .