La Sibiu a inceput targul national de jucarii unice din lemn si materiale ecologice

  0
  801

  Cu doua zile inainte de Ziua Copilului, Complexul National Astra organizeaza cea de a 3-a editie a Targului National de Jucarii.jucarii ecologice

  Parintii copiilor, dar mai ales odraslele acestora au la dispozite sa aleaga dintr-o categorie de jucarii, din ce in ce mai ignorata in ultimii ani. Este vorba de jucariile simple din lemn, lana si carpe, de cele confectionate din materiale ecologice si care nu sunt periculoase pentru copii. Cei care vor sa mearga la eveniment o pot face sambata si duminica la standurile din Parcul Tineretului, targul fiind deschis in intervalul orar 11.00 – 19.00.

  „Editia din acest an se bucura de prezenta unor renumiti creatori populari de jucarii traditionale din tara. Daca vom avea parte de vreme nefavorabila, targul va fi mutat in sala de expozitii de la Casa Artelor, din Piata Mica 21” a explicat Simona Ghiorghies, organizatoare a evenimentului.

  Program artistic variat
  Mesteri creatori si trupe de teatru pentru copii sunt si ei prezenti la eveniment. La targ sunt expuse si standuri cu turta dulce, vata de zahar, cocoseii sau mere glasate. Pe toata perioada desfasurarii targului copiii sunt invitati sa participe si la diferite concursuri de desene pe asfalt, construirea de puzzle-uri sau concurs de desene cu obiectul preferat din targ. Fata de anii anteriori, noutatea cea mai mare este data de faptul ca vor fi organizate si ateliere pentru micii mestesugari. „Copiii au astfel ocazia sa intre in contact direct cu lumea creatiei autentice prin activitati adaptate varstei lor precum modelarea plastilinei, impletitul fibrelor vegetale, confectionatul de papusi, zgardane din margele colorate, olarit, moristi si multe altele”, a mai explicat Simona Ghiorghies.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.