La Sighisoara a avut loc concursul national de educatie ecologica „Pamantul e casa noastra”

Sute de copii au participat vineri, la Sighisoara, la un mars cu ocazia Zilei Internationale a Mediului si la concursul national de educatie ecologica „Pamantul e casa noastra”.
sighisoara
La mars au participat 80 de copii din scolile sighisorene implicate in Programul Eco Scoala si copiii celor 30 de echipaje din toata tara participante la cea de-a VI-a editie a concursului national de educatie ecologica „Pamantul e casa nostra”. Actiunile de promovare a protectiei mediului, de educatie ecologica sunt preocupari curente ale acestor copii de la scoli si cluburi din toata tara si nu actiuni desfasurate doar cu ocazia „Zilei Internationale a Mediului”, a declarat Gabriela Boca, sef serviciu monitoring in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures.

In cadrul sectiunii „Proiecte de mediu” echipajele si-au prezentat activitatea desfasurata in cursul anului 2008 si rezultatele obtinute in promovarea protejarii mediului in propriile comunitati. „Daca dintre copii implicati curent in astfel de actiuni vor fi alesi oamenii care maine vor lua decizii, cu siguranta avem sansa la un mediu mai curat si mai sanatos”, a afirmat Boca referindu-se la prestatia copiiilor.

Marsul s-a desfasurat in centrul municipiului Sighisoara, prin cetatea medievala Sighisoara si s-a oprit pentru un scurt moment in fata Primariei Sighisoara unde copiii au scandat slogane precum ” Pamantul e casa noastra” , „Vrem un mediu mai curat”, „Salvati natura”. „Din pacate din partea primariei nu i-a intampinat nimeni, „mediul” nefiind o prioritate se pare, nici de „Ziua Internationala a Mediului”, a spus Boca.

Ea a adaugat ca a apreciat initiativa copiilor implicati in actiunile desfasurate la Sighisoara, a profesorilor instructori si nu in ultimul rand conducerii Clubului Copiilor Sighisoara „care au demonstrat ca devotamentul este elementul determinant in organizarea unor astfel de actiuni si nu banii”.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *