La teorie suntem mai buni ca ungurii

0
224

Elevii participanti la concursul international de educatie ecologica „Viata pentru mediu, viata pentru om” vor pleca luni, intr-o excursie de cinci zile, in Delta Dunarii.

Etapa finala a concursului din acest an s-a desfasurat la sediul Inspectoratului pentru Protectia Mediului din orasul Niyregyhaza, regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg – Ungaria. Echipele din Romania au luat cinci din cele sase premii puse in joc.

„Acum doi ani, acest program s-a derulat doar la nivel judetean, iar anul trecut la nivelul judetelor Satu Mare, Salaj, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures.

Incepand cu anul scolar 2007/2008, pentru asigurarea continuitatii educatiei ecologice, programul a fost implementat cu succes pe plan european, fiind importanta colaborarea pe probleme de mediu dintre Satu Mare si Szabolcs-Szatmar-Bereg -Ungaria”, ne-a declarat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

Probe „eco”

La marea finala au participat echipajele castigatoare ale etapelor judetene de liceu si gimnaziu, din ambele tari. Concursul a fost distractiv si a presupus mai multe probe.

Una a fost testul grila despre problemele de mediu cu care se confrunta comunitatile celor doua regiuni.

La capitolul „Corespondent de stiri”, membrii echipajului trebuiau sa realizeze un reportaj ad-hoc pe baza vizualizarii unor imagini, iar la proba „Agentul publicitar” copiii au fost pusi sa realizeze o reclama pe baza unor cuvinte legate de protectia mediului.

La proba de „Mima”, sarcina concurentilor a fost de a sugera prin gesturi cativa termeni ecologici.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.