Lacul din Gheorgheni a fost din nou poluat cu ape menajere

Lacul din Gheorgheni a fost din nou poluat cu ape menajere

Lacul din Gheorgheni a fost din nou poluat. In urma unor analize efectuate de autoritatile de mediu a reiesit ca au ajuns din nou in lac ape menajere neepurate.

„Umblam zilnic la pescuit si acum doi ani si un an au murit multi pesti din cauza ca s-au facut terenurile de sport si a venit apa poluata de la mall”, a declarat un clujean.

„Au aruncat o gramada de fier vechi in apa, mizerie, acum se arunca carucioarele de la mall”, a spus un trecator.

„Din pacate analizele demonstreaza ca este un pH un pic bazic, avem depasiri la detergenti, amoniu total depasit, asta inseamna ape fecaloid menajere. Nu stim de unde provin, aceeasi poveste ca si in decembrie”, a declarat Imre Lenke, directorul Garzii de Mediu Cluj.

La sfarsitul anului trecut conducta buclucasa a fost blindata, in speranta ca apele menajere vor refula la cei care le-au deversat in lac, dar pana acum nu s-a plans nimeni de vreo problema de acest gen.

„Inca nu stim cine este vinovat, dar o sa incercam pe alte cai sa gasim solutii pentru rezolvarea problemelor de pe lacul Gheorgheni. Lacul este colmatat, in fiecare primavara este aceeasi poveste, lacul este plin de mizerie, in jurul lacului este plin de PET-uri si chiar pana la infinit nu putem astepta sa lasam tot asa”, a completat Imre Lenke.

Situatia juridica incerta a lacului, care face obiectul unui proces de revendicare a facut dificila tragerea la raspundere a celor care sunt responsabili cu deversarea ilegala a apelor menajere. Reprezentantii Garzii de mediu promit insa solutii in perioada urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *